Bespannen

Bespannen

Al meer dan 25 jaar bespannen wij op professionele wijze tennisrackets. De specialisatie van onze winkel is dan ook het opnieuw met snaren voorzien van rackets.

De juiste snaar voor uw racket uitzoeken is vaak iets wat men lastig vindt. “Al die verschillende snaren, dat maakt voor mij vast geen verschil” horen wij vaak in onze winkel. Onze gedachte is altijd geweest dat er voor iedereen een passende snaar te vinden is. Een bespanning is enorm persoonlijk en daarom stellen wij in de winkel een aantal vragen die ons de informatie geven om u zo goed mogelijk advies op maat te kunnen bieden.

Een aantal belangrijke vragen zijn:

  • Heeft u last van uw arm/pols/schouder?
  • Slaat u veel rotatie? Spin, Slice.
  • Houdt u ervan om veel vaart te maken?
  • Hoe vaak tennist u in de week?

Vaak is niet alleen de soort snaar belangrijk, maar ook de hardheid waarmee de snaar in het racket zit. Hoe harder wij de snaar aantrekken tijdens het bespannen, des te minder power u ervaart, maar des te meer u een gevoel zult hebben van controle. Andersom, hoe zachter wij de snaar aantrekken, des te meer power u zult ervaren, maar hierdoor kan het gevoel van controle minder worden.

Ook de hoeveelheid spin die wordt meegegeven aan de bal heeft te maken met welke snaar er in het racket wordt gezet en de hardheid waarmee deze bespannen wordt.

De Babolat Pro Bespanmachines waar wij mee werken worden elke week onderhouden om een zo constant mogelijke kwaliteit te kunnen garanderen.

Er zijn talloze mogelijkheden om uw racket weer zo goed als nieuw te krijgen! U kunt voor een afspraak altijd bellen naar: 06-24174296. Uiteraard kunt u ook gewoon langskomen in onze winkel zonder afspraak!

Tarieven

Sinds wij in April 2019 zijn begonnen met Tennis Pro’s & Products is het aantal te bespannen racket enorm toegenomen. Dit komt vooral door de samenwerkingen met clubs en trainers. Door deze groei in drukte van bespannen hebben wij onze tarieven enigszins aangepast.

Spoed tarief
Racket klaar binnen 48 uur = 5,- euro extra

Normaal tarief
Racket klaar na 48 uur = 0,- euro extra